Offerte aanvragen

Druktechnieken

Ontdek de veelzijdige mogelijkheden om uw merk en huisstijl tot leven te brengen.

Bij JW Promo bieden we een breed scala aan druktechnieken om uw huisstijl, logo’s, afbeeldingen en ontwerpen tot leven te brengen. Of het nu gaat om kleding, kantoorartikelen of promotionele producten, met de juiste druktechnieken zorgen we voor een professionele en duurzame uitstraling.

Kom hieronder meer te weten over de verschillende mogelijkheden.

Transferdruk

Deze druktechniek wordt gebruikt om logo’s, afbeeldingen en motieven van speciaal transferpapier over te brengen op materialen zoals katoen, polyester en canvas. Digitale transferdruk maakt gebruik van hoogwaardige printers en speciale transfermedia. Door hitte en druk worden het ontwerp en het product samengeperst, waardoor de inkt vrijkomt en zich hecht aan het oppervlak van het product.

Voor bedrijfskleding gebruiken wij speciale transfers die tegen een stootje kunnen, op hoge temperaturen wasbaar zijn en geschikt zijn voor alle soorten textiel. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet meer nodig om verschillende transfers voor verschillende soorten werkkleding af te nemen.

Bij JW Promo passen wij deze druktechniek in-house toe, wat ons de flexibiliteit geeft om snel en efficiënt op de wensen van onze klanten in te spelen.

Doming

Doming is een 3D-druktechniek waarbij een full-colour vinyl sticker wordt gecoat met een transparante epoxy harslaag. De harslaag geeft het product een extra dimensie. De doming stickers kunnen in vrijwel elke vorm en formaat worden geproduceerd.

– Krasvast

– Kleurecht

– Weer-, wind- en UV-bestendig

– Enkelnaamsbedrukking mogelijk

– Unieke beelden en nummering mogelijk

Digitale print

Bij digitaal print worden digitale bestanden direct op een vlakke ondergrond gezet. De vier full colour basiskleuren CMYK worden gemengd en de printer kan daarmee elke gewenste opdruk realiseren. Van full colour ontwerpen tot fotorealistische afbeeldingen. Deze druktechniek kan op diverse materialen zoals metaal en plastic worden toegepast.

3D digitaal print is in feite hetzelfde als de gebruikelijke digitale print alleen wordt deze druktechniek voorzien van een harslaag die over de opdruk wordt geplaatst. Hierdoor krijgt de opdruk een driedimensionaal effect door de glans en reliëf. 3D digitale print wordt voornamelijk toegepast op rubberized soft touch pennen.

Zeefdruk

Het principe van zeefdruk is doordruk. Het gewenste ontwerp wordt op een sjabloon gemaakt die op het zeefdrukraam wordt aangebracht. Het zeefdrukraam is een stuk fijn gaas van zijde of polyester en dat wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt voorzien van een lichtgevoelige laag die door een positiefilm wordt belicht. De aanwezige donkere vlakken op het positief worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan waar de inkt doorheen wordt gedrukt. Per drukkleur moet er altijd een zeef worden gemaakt.

– Groot rondom drukformaat

– Bedrukking exact op pantone kleur

Sublimatie

Sublimatiedruk is een vorm van digitale transferdruk waarbij er tijdens het drukken gebruik wordt gemaakt van hittegevoelige inkten die een verbinding aangaan met een hiervoor gecoat oppervlak. Deze techniek komt het best tot zijn recht bij artikelen met een witte achtergrond.
De artikelen zijn vaak voorzien van een speciale toplaag of bevat polyester.

– Rand tot rand drukoppervlak

– Uitermate geschikt voor fotomotieven en full-colour druk

– Onder andere geschikt voor textiel, mokken en thermoflessen

– Vaatwasmachine bestendig op mokken

Borduren

In geval van borduren wordt er een stof van een ontwerp voorzien door middel van gestikte garen. De techniek wordt veelvuldig toegepast op textiel zoals mutsen, kleding en handdoeken.

– Luxe en verzorgde uitstraling

– Vlakke ondergronden

– Duurzaam

Tampondruk

Tampondruk is van oudsher één van de meest gebruikte druktechnieken. Tampondruk is een soort stempeltechniek waarbij op een cliché (een metalen plaatje) het ontwerp wordt aangebracht. Per drukkleur is een cliché nodig. Door de tampon, een rubberen beelddrager, wordt het ontwerp van het cliché overgebracht en bedrukt op het artikel.

– Techniek die op de meest “vreemd” gevormde artikelen wordt toegepast.

– Bedrukking exact op pantone kleur

Autobelettering

Het voorzien van belettering op bedrijfsauto’s en bussen is een krachtige manier om je merk overal zichtbaar te maken en je bedrijfsimago te versterken. Door je voertuigen te voorzien van professionele belettering, verander je ze in rijdende billboards die dag in dag uit aandacht trekken.

– Hoge zichtbaarheid: Maak van je voertuigen effectieve rijdende advertenties.

– Bescherming: Folie kan ook dienen als beschermlaag tegen krassen en kleine beschadigingen.

– Flexibiliteit: Kies voor gedeeltelijke belettering of een volledige carwrap, afhankelijk van je behoeften en budget.

– Eenvoudig te verwijderen: Verander je boodschap of huisstijl zonder blijvende schade aan je voertuig.

Raambestickering

Raambestickering is een uitstekende manier om je bedrijfsidentiteit te versterken en extra zichtbaarheid te creëren. Of het nu gaat om je winkel, kantoor of een voertuig, raambestickering biedt talloze mogelijkheden om je boodschap duidelijk over te brengen en indruk te maken op voorbijgangers.

Verschillende soorten folies:

– Effen Vinyl: Ideaal voor eenvoudige en opvallende ontwerpen. Deze folie is perfect voor het aanbrengen van logo’s, teksten en basisafbeeldingen.

– Geperforeerd Vinyl: Ook wel one-way vision folie genoemd, deze folie biedt eenzijdige zichtbaarheid. Ideaal voor privacy zonder verlies van lichtinval en perfect voor voertuig- en winkeletalages.

– Transparante Vinyl: Geschikt voor subtiele branding. Deze folie kan worden bedrukt met semi-transparante kleuren die een elegante uitstraling geven zonder het zicht volledig te blokkeren.

– Frosted of Zandstraalfolie: Deze folie geeft ramen een gezandstraald effect, wat zorgt voor een stijlvolle, matte afwerking. Perfect voor privacy in kantoren en conferentieruimtes, terwijl er toch licht binnenkomt.

Voordelen van Raambestickering:

– Zichtbaarheid: Trek de aandacht van voorbijgangers en versterk je merkidentiteit.

– Privacy: Voeg privacy toe aan je kantoor- of winkelruimtes zonder concessies te doen aan lichtinval.

– Bescherming: Raamstickers kunnen helpen om glas te beschermen tegen krassen en barsten.

– Flexibiliteit: Geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen, en eenvoudig te verwijderen of te vervangen zonder blijvende schade.

Blije klanten

Reviews

×
Neem contact op